Honden in Nederland is een boekproject van Iris van Velzen Fotografie.

Iris reist naar mooie locaties in de natuur of de stad om jouw hond te fotograferen en om in elke provincie foto’s te maken van honden voor herkenbare gebouwen of locaties. Bijvoorbeeld voor een brug, een mooie graffitimuur, een bloemenveld, hunebed of een vuurtoren. Honden naast de fiets, in een fietskar, op een boot, in de auto op de motor, op de trekker of naast een paard.

We maken foto’s voor een prachtig koffietafel fotoboek en zamelen geld in voor het Dierenasiel Zuidwolde, Groningen.

Tweede registratieronde

Ik mis nog deelnemers in de provincies Flevoland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel. Het zou toch wel heel leuk zijn om deze provincies en locaties zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Giethoorn, Veluwe en de Loonse en Drunense Duinen in mijn boek te hebben. Omdat Nederland een fietsland is wil ik graag honden in het boek hebben naast de fiets, in een fietskar of mand.

Daarom gaat de registratie voor mijn boekproject nog een laatste keer open voor extra deelnemers voor de missende provincies en locaties. Deze sessies worden ingepland in juni en juli.

Er zijn 10 plekken beschikbaar. De tweede registratieronde loopt van 27 mei t/m 10 juni of sluit eerder wanneer alle plekken gevuld zijn.

Lees voor opgave de informatie op deze pagina.


 

Sluitingsdatum tweede registratieronde is 10 juni 2019 of sluit eerder wanneer alle plekken gevuld zijn.

Er zijn 10 plekken beschikbaar.

IMG_7010-voorkant2.jpg
 
IMG_5907-IrisYsjaSchiermonnikoogklein.jpg

Ik vind het geweldig om op pad te gaan door Nederland nieuwe locaties te verkennen en nieuwe honden en hun baasjes te ontmoeten en fotograferen. Om uiteindelijk het resultaat van dit project te bundelen tot een gaaf boek.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk om te zorgen dat meer honden lekker op pad kunnen met hun eigen baasje. Daarom zamelen we met dit project geld in voor Dierenasiel Zuidwolde, Groningen.

We ondersteunen hiermee de verzorging en het vinden van nieuwe baasje voor de dieren in Dierenasiel Zuidwolde.

 
IMG_2296-klein.jpg
IMG_0757-groot.jpg
 

Meer informatie

 • Iris gaat op pad om door Nederland honden te fotograferen op gave locaties.

 • De registratiekosten bedragen € 65,- inclusief een fotosessie op maat van Iris van Velzen Fotografie (ter waarde van € 100,- ) en een dubbele pagina in het boek Honden in Nederland. 50 % van de registratiekosten gaat naar het Dierenasiel Zuidwolde, Groningen.

 • Fotoproducten, digitale foto’s van je sessie en het boek zijn apart geprijsd en niet bij de registratiekosten inbegrepen.

 • Voor de tweede registratieronde voor het boekproject Honden In Nederland gelden er enkele beperkingen:

  • Er is plek voor 10 extra deelnemers.

  • Alleen voor de provincies: Overijssel, Flevoland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Zuid-Limburg, Zuid-West Friesland.

  • Maximaal één deelnemer per locatie.

 • Daarnaast gelden de volgende voorkeuren:

  • Voor de locaties: Schoorlse Duinen, Zandvoort, Zaanse Schans, Giethoorn, Loonse en Drunense Duinen, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle (niet meer beschikbaar), Lutterzand , Edesche hei of Holterberg (niet meer beschikbaar).

  • In een fietskar, naast de fiets of in een fietsmand.

  • Een Drentse Patrijshond, Wetterhoun, Schapendoes, Kooikerhondje, Markiesje, een Saarloos Wolfhond of een Hollandse Smoushond.

 • Alle honden kunnen deelnemen aan dit project. Alle leeftijden en rassen zijn welkom.

 • Iris fotografeert in juni en juli 2019 voor het boekproject. Aan het begin of einde van de dag.

 • Sluitingsdatum is 10 juni 2019 of eerder wanneer de 10 plekken gevuld zijn

 • Honden in Nederland wordt een Limited Edition A4 formaat hardcover koffietafel boek .

 • Het boek zal professioneel , met veel zorg en liefde samengesteld en ontworpen worden door Iris van Velzen Fotografie, Bourtange, NL.

 • De planning is om het boek Honden in Nederland op dierendag 4 oktober 2019 te lanceren. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden tijdens de periode waarin de fotosessies plaats vinden.

 • Het boek is verkrijgbaar vanaf € 59,95 exclusief verzendkosten. Het boek is apart geprijsd en niet bij de registratiekosten inbegrepen.

IMG_3243-groot.jpg
 

Hoe kun je je hond aanmelden voor dit project:
Stap een: Betaal je registratiekosten online, om je plek te reserveren. Meld je aan op je PayPal account of betaal met creditcard.
Stap twee: Kies een tijd/datum die jou uitkomt in de online kalender
Stap drie: Vul de Honden in Nederland vragenlijst in, vertel me alles over jouw hond!
Stap vier: Ik zal je op de hoogte houden van het project en informatie mailen voor je sessie. 

Enthousiast? Meld je nu aan - er zijn 10 plekken beschikbaar.

Voor vragen stuur een mailtje naar info@irisvanvelzen.nl

 
 

Onderaan deze pagina vind je een linkje naar mijn pagina met veelgestelde vragen en ervaringen van klanten.

IMG_4350-groot.jpg
IMG_7379-groot.jpg
 

Ervaringen van klanten

 
IMG_9227-groot.jpg

Een fotosessie met Iris is echt een feestje. Het hele proces van de voorbereiding, de sessie zelf en samen de foto's bekijken is niet alleen gezellig naar ook nog eens heel zorgvuldig georganiseerd door Iris. Samen de foto's doornemen en de materialen bekijken heeft super veel meerwaarde. Ik ben super blij met mijn foto album en afdruk op Acryl.

Marion – Filos

 
IMG_9939-groot.jpg

Met veel liefde en geduld portretteert Iris jouw dier zo dat het karakter gevangen wordt. Ik ken geen fotograaf die de sfeer zo vangen kan als zij. De foto's die Iris van mijn honden heeft gemaakt zijn me enorm dierbaar.

Anne – Mokka, Ferro

 
IMG_7140-groot.jpg

Ik kan Iris 100% aanbevelen! Ze maakt prachtige foto's van de dieren zonder dat ze hoeven te poseren. Bovendien zijn de sessies altijd erg gezellig om te doen. En de foto's zijn schitterend, hier in huis hangen alleen maar Iris-foto's!

Marjan – Mees, Suus, Lukka