Westerwolde ontdekken met de hond - wandelroutes en Westerwoldepad - Stichting Wandelen in Westerwolde

Om in conditie te komen en gezellig nieuwe routes met onze eigen honden te gaan wandelen en ontdekken besloot ik dat ik dit jaar minimaal eens in de twee weken een nieuwe route ga lopen.

Voor mijn fotosessies met honden, IJslandse paarden in de natuur reis ik al jaren door heel Nederland. Dit jaar ga ik ook keer een paar keer op avontuur naar het buitenland, Zwitserland en IJsland. Ontzettend gaaf, maar een goede conditie is wel belangrijk.

Ik wil me juist gaan richten op het ontdekken van mijn eigen regio, regio Westerwolde. Ik woon al meer dan 20 jaar in dit prachtig verrassende natuurgebied, maar ken dit gebied niet zo goed als ik zou willen. Ik vond 40 wandelroutes en het Westerwolde pad van Stichting Wandelen in Westerwolde die ik graag wil gaan verkennen. Eens in de twee weken heb ik de maandag gereserveerd om een route of een etappe van het Westerwoldepad te gaan wandelen. Ik dacht misschien is het leuk om deze wandelingen ook hier op mijn blog te delen.

Ik moet nog uitvinden op welke van deze routes honden niet toegestaan zijn. Ik weet dat het in gebied in de buurt van Sellingen het geval is.

Om te starten begon ik met de kortste route:

Deze liep ik, maandag 16 januari 2023, gezellig met Henk en onze honden, Ysja en Mist.

1,7 km 30 minuten

Route 39: Beleefpad Smeerling

Honden aangelijnd.

Een prachtige route, maar erg kort.

Geschikt voor pupjes of oudere honden die maar een klein stukje kunnen lopen. Verhard pad. Geschikt voor rolstoel, kinderwagen, mensen die slecht te been zijn.

Let op: bij nat weer kan de vlonder om van het uitzicht te genieten bij de parkeerplaats wel heel glad zijn.

Onderweg veel bankje en mooie kijk punten.

Halverwege even zitten bij Natuurlijk Smeerling voor een kop koffie/thee of een Babbel thee.

Maandag 6 februari 2023 liep ik met mijn IJslandse hond, Mist

Route 3: Driestromenlandroute, Wedde

6,5 kilometer 1 uur 30 minuten

Honden aangelijnd

Een prachtige route . Startend in vanaf de parkeerplaats in het dorp Wedde met een rondje om burcht Wedde en daarna langs de Westerwolde Aa. Dit stukje kan wat natter en glibberig zijn. We hebben genoten van de rust en natuur tijdens deze route. Genoeg bankjes onderweg om even bij te komen. Wat een prachtig gebied. Deze ga ik zeker vaker lopen.

Let op: Met veel water kunnen er stukken van deze route onder water staan.

Route 12: De Twaalf Apostelen

9,2 kilometer 2 uur

Deze route liep ik op woensdag 8 februari 2023 met een vriendin.

De doorsteek van de Zuideresweg naar de Ter Apelerstraat mag je niet met de hond komen. Loop je deze route met de hond dan zou kun je deze lus over kunnen slaan. Een mooie afwisselende route om het dorp Sellingen heen over de es, langs het kanaal en door het bos.