Verslag IJRN Lustrum 27 december 2022 Sunrise Stables in Assen

Wauw wat een opkomst voor het IJRN Lustrum. IJsland Rijders Noord (IJRN) is de vereniging voor IJslandse Paarden liefhebbers in het Noorden van Nederland. Ik zat in de organisatie van het evenement en het was erg leuk om te zien dat er zo veel enthousiaste IJslandse paarden fans zijn gekomen.

foto gemaakt door Jeanette Santifort

Foto gemaakt door Marjon Wensink

Een geweldige leuke dag was het vorige week, dinsdag 27 december 2022, in Assen. Ik heb mijn lezing over de basis van dierenfotografie overleefd. Mijn lezing was bedoeld voor de mensen die een fototoestel hebben, maar deze niet helemaal begrijpen. Om betere foto’s te leren maken van je dier en niet meer alleen gaat fotograferen op de automatische stand. Ik had een leuk clubje mensen bij mij in de zaal zitten voor mijn lezing. Precies genoeg voor mij.

Een gevarieerde groep van, ik gok, 20 mensen. De hoeveelheid die Noortje van Noor IJslandse Paarden daarna had tijdens haar lezing over tolt was voor mij echt te veel geweest.

foto gemaakt door Jeanette Santifort

Voor de mensen die mijn lezing terug willen kijken, later binnen gekomen zijn of hem gemist hebben. Ik heb deze lezing voor het Lustrum opgenomen.

Je kunt een uitvoerige video van mijn lezing voor het IJRN Lustrum basis dierenfotografie deze via deze knop terug kijken:

Wil je graag met mij op pad voor een workshop basis dierenfotografie. Dan kun je meer informatie vragen of je aanmelden via deze knop

Na mijn lezing boven stond ik beneden in het strodorp met een kraam voor Iris van Velzen Fotografie. Ik vond het erg leuk om deze dag zo veel IJslandse paarden mensen te kunnen spreken! Oude bekenden, vrienden, fotografie klanten, oude lesklanten, nieuwe IJslandse paarden fans. Natuurlijk weer een paar leuke honden gezien zoals een stoere border terriër, lieve, knappe IJslandse honden en een stoere, knuffelbeer Leonberger.

Foto gemaakt door fotograaf van de dag : Jeltse Bosma

Ik ben IJRN regiocoördinator voor het Zuidoosten van de Provincie Groningen, de regio Westerwolde. Ik vond het erg leuk om veel mensen uit Westerwolde te spreken en contacten te maken en ideeën uit te wisselen voor het nieuwe jaar.

Daarnaast is het altijd fijn om te praten met andere ondernemers, standhouders.

Er waren naast mijn Iris van Velzen Fotografie kraam met meer informatie over mijn fotosessies met honden en IJslandse Paarden, mijn kunstwerken en mijn IJslandse paarden kalender erg leuke kraampjes van: Eva Beun - Lekkerkerker van Skipslestin, Jill van de Wetering van Jill’s Art, Lisa van der Meulen met haar grof gebreide producten , Evelien Zeijlstra van Multatolti, Aukje Weijenberg met haar ontzettend leuke tassen, Stephanie Meijer van de Jodhpurshop, Niek met een kraam van de WK IJslandse Paarden 2023 in Oirschot en Yvonne en Nieke van Atorka Ruitersport

Er was een IJRN ruimte met allemaal informatie en foto’s van de verenging in de afgelopen 35 jaar daarnaast was er en een gezellig IJRN jeugd lokaal georganiseerd door Jantine Pel.

Daarnaast waren er de hele dag shows, clinics en lezingen van:

Marion Duintjer, Belinda Bonting, Els van der Tas, Hennie van Oosten, Myrthe Scholte, Evelien Zeijlstra, Serina Geurtsen, Noortje Grégoire, Jonathan van Corteveen, Dayenne Vos, Kim Pilon, Tom Buijtelaar, Aly van der Veen en Margien Verkuijl, een gangenshow met Tom Buijtelaar, Noortje Grégoire, Marion Duintjer, Annefloor Bouman en Maaike Burggrafer. Als afsluiting van de dag was er een hengstenshow met Vatnar frá Lálendi - Silke Kosse, Sálmur frá Ytra-Skörðugili met Marion Duintjer, Árni Geir frá Feti, Skagfjörð frá Skáney - Noortje Grégoire, Amor frá Hinriksstöðum - Tom Buijtelaar.

Er was een loterij met gave prijzen van onder andere De Prairie, Terschelling, Zilverjutter en Stal Edda op Vlieland, Marion Duintjer, Els van der Tas, WK IJslandse paarden 2023, Jodhpurshop en Joosprints.

Fotograaf Jeltse Bosma maakte op de IJRN Lustrumdag de foto’s.

Bedankt IJRN, iedereen die een clinic, show, workshop, lezing gaf, alle standhouders, fotograaf, vrijwilligers en bezoekers voor de geweldig, gezellige dag!

Iedereen die foto’s van mij gemaakt heeft op deze dag. Heel erg lief dat jullie deze gemaakt hebben. Heel erg bedankt.

Hopelijk tot een volgende keer!