IJsland - Unleashed Education Style Lab oktober 2023

Mijn avontuur op IJsland - oktober 2023

de hondenfotografiecursus

Style Lab van Unleashed Education.

In het centrum van Reykjavik werd ik opgepikt voor het tweede deel van mijn IJsland avontuur. Iets waar ik al jaren van droomde. Een workshop van 3 prijswinnende, professionele hondenfotografen. Charlotte Reeves van Charlotte Reeves Photography uit Australië, Craig Turner Bullock uit Nieuw Zeeland van Furtography en Alicja Zmyslowska van Alicja Zmysłowska Photography uit Polen. Alle drie fotografen van de top van hondenfotografen van de wereld. Geweldige leraren en fijne mensen.

Style Lab, een cursus van Unleashed Education, was een meerdaagse cursus en niet online, maar in het echie en dan ook nog op IJsland. Een land wat al 25 jaar lang mijn droom is om naar toe te gaan.

Na de afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik maar beter niet meer alles wat ik graag wil doen uit moet stellen en van dromen doelen moet maken.

Toen ik deze cursus voorbij zag komen heb ik me opgegeven en nu was het dan eindelijk zover: Style Lab IJsland 2023 van Unleashed Education . Samen met 8 andere dierenfotografen aan het werk om beter te leren fotograferen en het creëren en verbeteren van onze eigen unieke persoonlijke stijl. Super gaaf en ontzettend spannend.

Model hond, Nessie, bij Sölheimajökull

Het perfecte model op de perfecte locatie, Nessie, de Australian Shepherd bij Sólheimajökull.

In actie bij Sólheimajökull met leraar Craig uit Nieuw Zeeland, links naast mij Yvonne uit Nederland en rechts Kim uit Canada. Hond en haar baasjes.

Op de eerste locatie Sólheimajökull mocht ik ook de geweldige Border Collie kruising Ískra van Ewa fotograferen. Een fantastische hond om te fotograferen.

Het was een fantastische week die ik nooit meer zal vergeten en zo ontzettend leerzaam. Een heerlijke groep van mensen van over de hele wereld. Amerika, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Polen, Engeland, Andorra, Whales, Luxemburg, Nederland.

Zo fijn om met collega's te kunnen praten over ons beroep, samen te leren en te werken, elkaar te inspireren. Meer te leren over hoe je ieder uniek bent als mens en natuurlijk als fotograaf en hiermee aan de slag te gaan. De groep voelde al heel snel als een groep vrienden die je al jaren kent.

We verbleven op een prachtige, rustgevende, gezellige locatie in de natuur. Les in een zaal waar we uitkeken over een prachtig mee en bergen waar we zelf af en toe IJslandse paarden zagen lopen. We genoten van geweldig, heerlijk eten. Bedankt Svava voor je gastvrijheid en geweldige kookkunsten.

Super leuk als je ook op zo’n toffe locatie als Rauðhólar op IJsland gewoon een paar honden in actie mag fotograferen. Mijn favoriete soort foto om te maken. Knappe Dögun en Pedro vonden het geen probleem om in actie te komen voor de foto. Gelukkig vond hun baasje het ook leuk en bleken Kim en Yvonne uit mijn groepje het net zo leuk te vinden om actie te fotograferen als ik. Wat een ervaring om dit allemaal te mogen doen tijdens Style Lab 2023 op IJsland onder begeleiding en aanmoediging van Alicja Zmysłowska Photography

Achter de schermen bij Rauðhólar model hond, Pedro en baasje.

Portret van hond Pedro bij Rauðholar

Werken aan jezelf en je stijl is leuk, interessant, maar ook ontzettend confronterend. Af en toe waren er ook zeker tranen, stress en paniek. De perfecte foto willen maken en mijn beperkingen zijn niet altijd handig.

Met deze groep IJsland ontdekken en geweldige fotogenieke super getrainde honden fotograferen bij Sólheimajökull, bij de watervallen Skógafoss, Kvernufoss, bij Rauðhólar en op het Reynisfjara strand bij Vik was een erg surrealistische, maar ontzettend gave ervaring.

Ik heb nu flink wat foto’s om uit te zoeken en bewerken te doen. Veel stof om over na te denken en mee aan de slag te gaan. Het echte werken daaraan komt nu.

Het is zo fijn om nu een groep nieuwe vrienden en collega fotografen te kennen die op dezelfde manier denken om ook in de toekomst na deze cursus samen mee te brainstormen en ideeën uit te werken.

Vroeg in de ochtend starten we voor de drukte bij de Skógafoss en daarna door naar de Kvernufoss. Daar maakte ik deze foto van Nessie

Achter de schermen Nessie fotograferen bij Kvernufoss. Met demo lessen en de hulp van Charlotte .

Vroeg in de ochtend starten we voor de drukte bij de Skógafoss. Achter de schermen hond Skipper fotograferen bij Skógafoss.

Model hond Skipper bij de Skógafoss.

Demo fotosessie van Craig met Labrador Frosti op Reynisfjara strand

Het was op het einde van de dag het licht was bijna op toen ik aan de beurt was om knappe Golden Retriever, Stormur te fotograferen op het strand bij Vik op IJsland. Zijn sprongen als hij in actie mocht komen voor de fotograaf zijn geweldig. Net Teigertje! Ondanks het gebrek aan licht wilde ik hem dus echt in actie fotograferen en dan eigenlijk het liefst ook nog met de gave structuur van de donkere rotsen in de achtergrond.

Ik kon het niet laten om van de mooie kop van Reuze Schnauzer hond Rebel te fotograferen op Reynisfjara strand.




IJsland is insprirend. Ik zal zeker terug gaan naar IJsland om paarden en honden te fotograferen. Wat een fantastisch land! Dus mocht je willen dat ik daar jouw paard of hond kom fotograferen laat het me weten!!!

Aan alle geweldige mensen die ik ontmoet heb op dit fantastische avontuur. Bedankt voor deze geweldige ervaring. De geweldige leraren Alicja, Charlotte en Craig en mede cursisten. Jullie zijn fantastisch. We spreken snel weer af.

Iris

Groepsfoto met de deelnemers en leraren van Style Lab Iceland 2023 op Reynisfjara strand gemaakt door Craig Turner Bullock van Furtography

Wil je zelf meer leren over hondenfotografie ga dan naar:

Unleashed Education

Het werk zien van de leraren van mijn Style Lab cursus

Charlotte Reeves van Charlotte Reeves Photography uit Australië, Craig Turner Bullock uit Nieuw Zeeland van Furtography en Alicja Zmyslowska van Alicja Zmysłowska Photography uit Polen.