Mijn avontuur op IJsland oktober 2023 - fotosessie met IJslandse hond bij Akureyri.

Een bonus sessie met IJslandse hond, Panda.

Mensen die mij kennen, weten dat ik groot fan ben van IJslandse honden. In 1998 maakte ik voor het eerst kennis met dit ras. In 2000 kwam mijn eerste eigen hond Gáski, natuurlijk een IJslandse hond. Sindsdien is er altijd een IJslandse hond.

IJslandse honden fotograferen op IJsland daar keek ik echt naar uit. In Nederland wil ik al zoveel mogelijk IJslandse honden fotograferen. Mijn favoriete ras op IJsland fotograferen leek mij helemaal geweldig. Ik ging er helemaal vanuit dat met de hondenfotografie cursus op IJsland ik heel veel IJslandse honden voor de lens zou krijgen. Helaas bleek dit door omstandigheden niet het geval. Toen ik aan Anna Maria van Stablestop vertelde dat ik het jammer vond dat ik amper IJslandse honden gefotografeerd had, regelde zij gelijk dat ik bij haar vriendin langs kon om haar IJslandse hond te fotograferen. Hoe lief is dat?! Gelukkig wilde Berber mee om me te helpen tijdens de fotosessie.

Dan mag je dus opeens Panda fotograferen. Een super lieve IJslandse hond. Panda vond het geen probleem om gezellig met Berber en mij op pad te gaan voor een fotosessie. Wat een geweldige hond.

Bij de hondenfotografiecursus draaide het er om dat iedere fotograaf uniek is en gingen we aan de slag het nog verder uitwerken van je eigen stijl. Hierdoor kreeg ik ook een extra zetje om door te blijven gaan met projecten te fotograferen. IJslandse honden fotograferen in mijn stijl en mijn eigen tempo.. Wat ik al in Nederland doe wil ik ook gaan uitwerken in IJsland en andere landen. Ik ga in de toekomst meer op pad om IJslandse honden te verzamelen. Om rustige langere foto’s te doen om de tijd te nemen om creatief verschillende ideeen uit te werken en te laten zien hoe leuk het ras is en hoe ik ze zie.

Heb jij een IJslandse hond en mag ik je IJslandse hond fotograferen voor mijn project, laat het me dan weten! info@irisvanvelzen.nl

Ik ben niet alleen op zoek naar IJslande honden in Nederland, maar wil juist een database opbouwen voor als ik op reis ga naar het buitenland en op zoek ben naar modellen voor mijn IJslandse honden project. Denemarken, Duitsland, Luxemburg, België, Engeland, Schotland, Wales, Ierland, IJsland, Noorwegen, Zweden.

In de agenda:

Zomer 2023 - Engeland, Schotland, Wales

Roadtrip rond IJsland 2025/2026