Op avontuur in Denemarken - IJslandse Paarden en honden fotograferen in de sneeuw

januari 2024

Dan zit je opeens in de radio uitzending van Menno Barreveld op Q - music.




Elk jaar spreken Melissa Hoogendoorn, vriendin en collega dierenfotograaf, en ik af. Een paar dagen kletsen, brainstormen voor onze bedrijven, fotograferen en gezellig op pad. Vorig jaar waren we in Duitsland. Dit jaar spraken we af in Denemarken. We huurden een huisje in het midden van Jutland. Een uur van de plek waar Melissa nu woont. Zo kon Melissa me haar eigen stekje en paard laten zien en konden we elkaar in actie kunnen fotograferen en andere leuke sessies doen. Daarnaast was het ook leuk om de omgeving te verkennen en de toerist uit te hangen. Deense specialiteiten (Stjarneskud, chocolade schildpadden en Flødeboller zijn nu favoriet) te eten en in de avond te ontspannen of gezellig een spelletje Hitster of Patchwork te spelen

IJslands paarden kudde in de sneeuw fotograferen

Ik, Iris, tussen de IJslandse paarden

De eerste sessie begon gelijk goed, IJslandse paarden in de sneeuw op een mooie rustige locatie in de natuur fotograferen. Dat stond al jaren op mijn lijstje. Bij Grethe mochten we haar op haar prachtige plek in haar achtertuin haar kudde IJslandse paarden fotograferen. Fantastisch.

Tusind tak Grethe !


fotograferen Achter de schermen paardenfotograaf Melissa in actie

Iedere fotograaf heeft zijn eigen stijl en soort sessie waar voor je bij hem/haar moet zijn. Melissa is in haar element als ze grote paarden mag fotograferen. Voor ons als fotografen is het fijn als we kunnen laten zien hoe het eruit ziet als we aan het werk zijn. Daarom ging ik met Melissa mee naar een sessie om haar in actie te fotograferen terwijl zij een fotosessie had met Natasja en haar prachtige Friese paard..

Melissa in actie tijdens een fotosessie, Billund, Denemarken.

Voor mij is dit natuurlijk ook het geval. Dus fotografeerde Melissa mij terwijl ik de IJslandse honden van Tove aan het fotograferen was.

IJslandse honden fotograferen aan de kust in Noordoost Jutland, Denemarken

Naast IJslandse paarden vind ik honden in actie fotograferen echt een feest om te doen. Helemaal als het dan ook nog IJslandse honden zijn. Ik probeer ook als ik in het buitenland ben op pad te gaan voor mijn eigen IJslandse honden project en zo IJslandse honden te verzamelen. Fotosessies voor mijn projecten zijn heerlijk voor mij om zonder verplichtingen en tijdsdruk om gewoon lekker te creëren, nieuwe ideeen uit te proberen en te genieten van mijn favoriete dierenrassen.

Op deze gave locatie aan de Noordoost kust van Jutland in Denemarken, mocht ik 3 enthousiaste IJslandse honden in de sneeuw fotograferen. De kleuren van de vachten van de honden paste prachtig bij de kleuren van natuur. Ik kon mijn geluk niet op.

Hoe tof is het om op zo’n locatie IJslandse honden te mogen fotograferen?!

Tove kwam met haar drie fantastische fotogenieke, blije IJslandse dames. Ísa-Soley, Gleði en Sía naar deze prachtige locatie bij Dokkedal aan de Noordoost kust van Jutland. Tusind tak Tove!


Melissa met haar eigen IJslandse paard, Kolfaxi, in actie op het strand van eiland Fur, Denemarken

Terwijl naast mij het ijs rond dreef in het water mocht ik op het strand van eiland Fur in Denemarken vriendin en collega dierenfotograaf, Melissa Hoogendoorn en haar IJslander, Kolfaxi frá Álfholum fotograferen. Als fotograaf houden we van foto’s en wil je altijd heel graag toffe foto’s met je eigen dieren, maar dat is toch altijd weer moeilijk om voor elkaar te krijgen. Erg leuk om nu, na altijd samen op pad te gaan voor fotosessies van anderen mensen, Melissa haar plek te kunnen zien en ook een keer haar met haar eigen paard in actie te zien en mogen fotograferen.

 

Aan het einde van de fotosessie nog even gezellig met zijn drieën op de foto. Melissa, haar Kolfaxi en ik. Ik zie er aan het einde van de sessie niet uit. Mijn schoenen zijn volgelopen met water, mijn haar in de war en mijn kleding zit onder de modder. Maar wat een toffe fotosessie. De modellen deden het super, de locatie was top.


IJslandse paarden en IJslandse honden modellen voor mijn project

Heb jij ook een IJslandse paarden kudde of je drachtige merrie op een prachtige locatie in de natuur of IJslandse honden?

Ik wil graag een database voor mijzelf creëren voor als ik op reis ga en wil fotograferen voor mijn project. Hier voor ga ik op pad om voor mezelf te kunnen lekker te spelen, , creëren en nieuwe ideeën uitwerken zonder de druk.

Een database met IJslandse paarden en honden zodat ik als ik mijn reis ga plannen een lijst heb van mogelijke modellen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zoals Engeland, Schotland, Wales, IJsland, België, Duitsland, Luxemburg, Denemarken, Noorwegen, Zweden.

Voor dit jaar ben ik bezig met England, Wales, Scotland mei/juni 2024, rondreis IJsland 2025/2026 – IJslandse paarden en honden

Laat het me weten als je aan mee zou willen werken aan mijn IJslandse honden project. Dan zet ik je op mijn lijst.