Waar voor kun je bij me terecht in 2024?

Ieder jaar kijk ik terug en maak ik plannen voor het nieuwe jaar.

Handig om met jullie te delen wat je dit jaar van me kunt verwachten.

Als alles groen is en er weer gezellig uitziet ga ik weer op pad voor klanten sessies.

Om weer even te oefenen en nieuwe ideeën uit te testen, voor Empower (een nieuwe serie opdrachten van mijn opleiding) en persoonlijke projecten iets eerder.

Wat voor soort sessies kun je me in voor boeken?

IJslandse paarden

IJslandse paarden in de kudde/ merries en veulens in the middel of nowhere in Nederland, IJsland, Denemarken, Noorwegen, Engeland, Schotland, Ierland, Duitsland etc. Kuddes IJslandse paarden op mooie locaties in de natuur met rust en ruimte waar ik een paar uur bij de kudde mag zijn om ze te observeren en fotograferen.

Heb je een kudde IJslandse paarden op een mooie plek in de natuur waar ik vanaf zonsopgang een paar uur of een paar dagen alleen bij in mag liggen om ze te observeren en fotograferen, meld je dan aan voor mijn project.

Honden

(Actie) Foto’s van honden op rustige locaties in de natuur. Water spetters, opvliegend zand. Een paar uur gezellig samen op pad. De tijd nemen om elkaar te leren kennen en samen foto’s te creeren van je hond(en). Een gezellige, leuke ervaring voor honden en de mensen.

De honden en IJslandse paarden fotosessies doe ik niet alleen voor honden en IJslandse paarden baasjes , maar ook voor ondernemers die werken met dieren en foto’s nodig hebben om hun werk, diensten en producten te promoten.

Ik neem rustig de tijd om de foto’s van je sessie uit te zoeken en een mooie selectie te maken die je kan bekijken tijdens je presentatiebezoek.

Tijdens je presentatiebezoek kan je gave op maat gemaakte kunstwerken en andere producten van je favorieten foto’s bestellen.

Ik doe een beperkte aantal sessies per week. Dit is voor mij belangrijk om voor elke klant rustig de tijd te hebben en een goed gevoel en sfeer tijdens de sessies. Dat betekend wel dat mijn agenda vrij snel vol zit.


Wat kun je in 2024 verwachten als met mij op pad gaat voor een fotosessie?

Voor de IJslandse paarden sessies - kudde of merrie en veulen in de natuur- hoef je als baas helemaal niets. Ik heb zelfs liever geen andere mensen bij de paarden als ik er ben, als dat mogelijk is. Ik heb alleen een uitleg nodig op welke locatie ik moet zijn. Ik ben graag de uren alleen zodat de kudde mij zo snel mogelijk negeert en zo snel mogelijk verder gaat met hun vaste routine. Ik lig vanaf iets voor zonsopgang uren bij je kudde in de wei. Ik zou er zelf kamperen als dat mogelijk zou zijn. Dit alles met het doel om de dieren te leren kennen, echt te zien en het karakter van het dier, zijn ziel en gevoel van het moment vast te leggen in beeld.

Hondensessies zijn iets anders. Ik lig plat op de grond, in rare houdingen, stap in het water, maak gekke geluiden en heb ranzig geurende snackjes bij me. Ik zie er al snel uit als een moddermonster. Ik doe alles voor een leuke foto. Ik ben af en toe een beetje chaotisch en klunzig. Dat hoort er allemaal bij tijdens mijn sessies. Het kan zijn dat ik jouw als de grootste vriend en kenner van je hond vraag om te helpen. Dit alles om te zorgen dat je hond lekker zijn doen ding kan doen en maar af en toe ook recht op me af rent of echt vol in de lens kijkt. De bedoeling tijdens mijn sessie is dat iedereen lekker zichzelf kan zijn. Niemand hoeft perfect te zijn. Ik geef aanwijzingen, maar ben niet van heel veel sturing. Soms wel een beetje zodat ik juist die gekke fratsen vast kan leggen, zodat je hond niet buiten beeld zijn gekke Zoomies doet, maar recht op mijn fototoestel af rent. Het kan ook zijn dat ik je hond gewoon even lekker zijn ding laten doen zonder hem af te leiden, net hoe de situatie is. Als zijn aandacht getrokken moet worden zal ik gekke geluidjes maken en snackjes voeren en dan is het handig als het baasje even stil is en tijdens de sessie niet tegelijk zijn of haar aandacht te trekken. Mocht het wel nodig zijn dan zal ik dat aangeven. Alles voor de perfecte foto

Ik neem wel echt even de tijd kunnen om tot rust te komen en het dier en baas te leren kennen, zien, observeren. Dat betekend dat de sessie 1,5 - 3 uur kan duren.

Dit alles omdat Ik heel graag het karakter van het dier, zijn ziel en gevoel van het moment wil vastleggen in beeld.







Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl en specialiteit.

dit doe ik niet.

Wil je één van de onderstaande dingen dan is het verstandiger om op zoek naar een andere fotograaf.

Een snelle fotosessie: je hebt haast en weinig tijd en wilt heel goedkoop, veel digitale foto’s. NEE ik hou van rustig de tijd nemen en gave kunstwerken creëren voor aan de muur.

Grote paarden, poseren met jurken is niet mijn ding. Ga op zoek naar een fotograaf die dit toont op zijn of haar website en die hierin gespecialiseerd is.

Grote groepen, familie of mensen wanneer de sessie draait om de mensen. Nee, dit doe ik niet. Honden of IJslandse paarden hebben de hoofdrol in mijn fotosessies.

Heel veel directie en gestuurde, portretten NEE - dit doe ik niet. Natuurlijk kan je bij mij op de foto met je hond of IJslandse paard. Het is niet mijn ding om je helemaal te gaan sturen.

Als je naar mijn foto’s kijkt en niet blij wordt, de foto’s niet mooi vindt, mijn stijl je niet aanspreekt of we geen klik hebben dan kan je natuurlijk beter op zoek naar een fotograaf waar je wel enthousiast wordt van zijn/haar foto’s.