Het Honden in Nederland boek project is afgerond!

Tails of The Netherlands

 

In 2018 ontstond het plan om een project te starten met honden op locaties door heel Nederland te fotograferen en hiervan een boek te maken. Ik ging met het idee aan de slag door te brainstormen en alle stappen voor het project uit te werken.

Eind 2018, begin 2019 konden baasjes een fotosessie bij mij boeken voor een plekje voor hun hond(en) in het boek, een deel van de opbrengst ging naar Dierenasiel Zuidwolde, Groningen. In totaal hebben we hiermee 800 euro verzameld voor het asiel.

 

Slideshow: achter de schermen tijdens fotosessies voor Honden In Nederland project

 

Van januari tot oktober 2019 ging ik op pad om de honden te fotograferen. Ik deed fotosessies met honden op locaties door heel Nederland: van het strand van Schiermonnikoog tot het dorpje Veere in Zeeland. Heel leuk om zo veel honden voor het boek te fotograferen en op veel verschillende mooie locaties te komen. Voor dit project heb ik in totaal 8949 kilometer gereisd waarvan 8765 kilometer met de auto en 184 kilometer met een boot.

Foto uit het boek: Cane Corso Ferro bij Hunebed in het bos bij Valthe, Drenthe.

Foto uit het boek: Cane Corso Ferro bij Hunebed in het bos bij Valthe, Drenthe.

Foto uit het boek: IJslandse hond Embla op het strand van Vlieland

Foto uit het boek: IJslandse hond Embla op het strand van Vlieland

Helaas liep alles door persoonlijke omstandigheden allemaal even anders, waardoor het boekproject iets langer duurde.

In de zomer van 2020 ging het boek in de voorverkoop en naar de drukker. In oktober had ik het boek in handen en werden de eerste bestellingen van de Honden in Nederland boeken verstuurd. Corona zorgde ervoor dat er helaas geen boeklanceringsfeest georganiseerd kon worden. Maar… dat feestje bewaren we voor later!

IrisvanVelzenhondenfotograafmethondeninnederlandboek

Nu het boek af is en gedrukt, kun je het boek bestellen. Het Honden in Nederland boek is een luxe liggend koffietafelboek in A4 formaat met een matte kaft, turquoise schutbladen en 152 matte bladzijden met foto’s van alle honden die mee hebben gedaan aan dit project. Het boek is in beperkte oplage verkrijgbaar.

BinnenbladBorderColliePienHondeninNederland.jpg
Hovoorkantboek HondeninNederland Iris van Velzen Fotografie