Pets are not our whole life but they make our life whole

 
 

Hoi! Mijn naam is Iris.

Ik ben de fotograaf achter de camera bij Iris van Velzen Fotografie.

Ik ben opgegroeid met Drentse Patrijshond Famke en had cavia's, hamsters en ratjes als huisdier. Ik heb verschillende opleidingen en stages in dierverzorging en paardenhouderij gedaan. Na jaren paardrijles te hebben gegeven aan mensen met IJslandse paarden besloot ik in 2017 het roer om te gooien en volledig aan het werk te gaan als dierenfotograaf.

Mijn dag start goed als ik in de ochtend vroeg op sta om een paar uurtjes bij een merrie met veulen in de wei te liggen of lekker op pad mag met een hond, studiofoto’s mag maken van een dier.

Voor mijn fotosessies hoeft je hond niet perfect opgevoed te zijn of los te kunnen. Ik hou juist van gekke, eigenwijze dieren. Honden die lekker willen rennen, zwemmen, lekker rollen op het strand of even in een modderpoel gaan dippen vind ik geweldig om te fotograferen.

Schrik niet als je met mij op pad gaat. Ik doe alles voor een leuke foto, ga plat op de grond liggen, maak gekke geluiden of gebruik verrassende attributen om de aandacht te trekken . Tijdens en vooral na de sessie lijk ik soms wel een moddermonster.

Ik vind het heerlijk om voor mijn klanten gave foto’s te maken van hun hond of paard en ze daarna te helpen met het uitzoeken van een mooi kunstwerk en te genieten van de reactie als ze het eind resultaat zien.

Ben ik niet op pad voor een fotosessie of achter de computer bezig met de foto’s van de sessie dan vind je mij bij mijn paarden of ben ik aan het paardrijden of wandelen met de honden.

In de avond vind ik het fijn om samen gewoon bank te hangen met mijn man Henk, een flinke mok thee ( of een lekker drankje) een stuk chocolade en een leuke film of serie te kijken. Ik ben een ontzettende zoetekauw en vind het leuk om af en toe te bakken voor speciale gelegenheden.

 
 
 
IMG_5537.JPG
 
 
IrisSygin0794325mei2011.jpg
Irisbeesten.jpg
 
 

Mijn dieren

Ik heb zelf twee honden, Ysja en Mist. Vijf IJslandse paarden, Bjarni, Sygin, Rúnar, Ylur en Bjarmi, en twee katten, Lizzy en Evie. In de slideshow hieronder wat foto’s van mijn dieren.