Veel gestelde vragen

 

Wat voor dieren fotografeer je?

 

Alle dieren! Wil je foto’s buiten op locatie dan is alles mogelijk wat veilig mee naar buiten kan. Met paarden en honden kunnen we op pad naar een mooie locatie in de natuur of ik ga vroeg in de ochtend bij je merrie en veulen in de wei liggen. 

Maar ik kan ook je kat, fret, konijn, rat of cavia fotograferen als je die veilig / aangelijnd mee kan nemen naar een mooie locatie.

De andere mogelijkheid is om studio foto’s te maken van je dier. Ik kom dan bij jouw aan huis een studio opzetten. We hebben hiervoor binnen een ruimte van ongeveer 5 x 5 meter nodig waar ik alles neer kan zetten. Studiofoto’s kan ik maken van honden, katten en kleine huisdieren zoals cavia’s, ratten en dergelijke.

 
 
 
IMG_3804-groot.jpg
 
IMG_3214-1.JPG
 

Mijn hond is niet heel goed getraind. Is dit een probleem?

Nee. Je hond kan tijdens de sessie zichzelf zijn. Hij hoeft niet perfect te zijn. Juist die leuke karakter trekjes zijn de dingen die geweldig zijn voor de foto. Hoe gekker, hoe beter voor mij als fotograaf. De leukste foto's komen van de stoute momenten. Even in de modderpoel dippen, rollen in het zand, lekker rennen, met je neus in de camera dat zijn geweldige foto's!

Veiligheid gaat voor alles dus hou je je hond liever aangelijnd dan is dit geen probleem. Zorg dan voor een simpele halsband en een lijn.

 

Mijn hond moet aangelijnd blijven Kan dat tijdens de sessie?

Geen probleem. Veiligheid gaat voor alles!

We moeten tijdens het fotograferen even opletten hoe we de riem vast houden en voor de actie foto's ook zelf in actie komen, maar dit mag de pret niet drukken. Ik kan in de nabewerking de riem weghalen zodat je een gave foto hebt om op te hangen.

Het handigst is om een simpele, niet te opvallende halsband en lijn te gebruiken. Als het niet nodig is geen tuig. Kijk hier voor meer informatie

CaneCorsohondRhodesianRidgebackmetenzonderriem9939-logo.jpg
 
IMG_4370-groot.jpg
 

Kan ik op de foto met mijn dier?

Natuurlijk kan dat. We kunnen een foto's maken van jullie samen en van je hond of paard alleen. Geef voor je sessie duidelijk aan wat je graag zou willen dan kan ik hier tijdens het fotograferen rekening mee houden. Hou er wel rekening mee ik ben een dierenfotograaf de sessie draait bij mij om het dier. Kijk hier voor meer informatie

 
IMG_1656-groot.jpg

Wat doen we bij slecht weer ?

Bij slecht weer (donker/bewolkt weer, regen, storm, ijzel, gladheid) verplaatsen we je sessie naar een nieuwe datum die uitkomt voor jou.

IJslandsehondIJsselmeerstrand4133-logo16x9.jpg
 
IMG_2296-groot.jpg

Reis je ook voor een fotosessie ?

 

Ja hoor geen probleem de waddeneilanden, Brabant of Amsterdam, het buitenland, alles is mogelijk! Ik vraag wel een reiskostenvergoeding. Kijk hier voor tips voor het kiezen van een mooie locatie voor je sessie

 

Op welke leeftijd kan ik het beste een fotosessie boeken?

Nu! Daarmee bedoel ik: stel het niet te lang uit om te wachten voor de perfecte omstandigheden. Boek een sessie nu, je weet helaas nooit hoe het loopt.

Puppy foto’s zijn leuk omdat je hond deze periode snel verandert voor je het weet is het een volwassen hond.

Een hond in de bloei van zijn leven is altijd prachtig voor een fotosessie.

Maar vergeet niet om ook de oudere dieren te fotograferen. Ze zijn in deze fase van hun leven zo anders.

IMG_9216-groot.jpg
 
 
 
 
 
IMG_6796-groot.jpg

Ik wil zelf ook graag op de foto met mijn dier maar weet niet zo goed wat ik aan moet trekken.

Om niet af te leiden en de foto zo tijdloos mogelijk te maken. Is het het mooist om effen kleding te dragen. Geen drukke prints of opdrukken. Kleuren die passen bij je dier en in de omgeving.

Kijk hier voor meer informatie

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een lokatie voor een fotosessie?

Het gebied moet toegankelijk zijn voor dieren en veilig. Niet dicht bij een drukke weg. Een rustig gebied zonder te veel afleiding. We gaan naar een locatie waar jouw dier zich op zijn gemak voelt.

Het mooiste is om een locatie te hebben waar je op loopafstand van elkaar wat verschillende opties hebt. Zandpad, zandvlakte, open ruimte, weiland, heide, water enz.

Kijk hier voor meer informatie

IMG_9280-groot.jpg
 
IMG_5656-grootpanorama.jpg
 

Ik heb op een wedstrijd een cadeaukaart gewonnen. Hoe kan ik deze inleveren?

Gefeliciteerd! Je kan met de knop boek je sessie een sessie bij mij boeken. In de agenda kies je een datum en tijd en daarna kun je een formulier invullen en aangeven dat je een cadeaukaart hebt gewonnen. Vermeld daarbij de wedstrijd en de proef waarmee je deze cadeaukaart gewonnen hebt. In het formulier kun je me meer vertellen over het dier waar je een sessie mee wilt doen en aangeven wat je wensen zijn zodat we de sessie die je gewonnen hebt helemaal naar je wensen aan kunnen passen. De sessie die je gewonnen hebt is een fotosessie voor 1 dier.

Wat kan ik doen met mijn foto’s na de sessie?

Ik vind het heel belangrijk dat je na je sessie je foto’s af laat drukken. Het is zonde als je foto’s niet afgedrukt worden en alleen te vinden zijn op de computer of ergens op een cd in een la verdwijnen en de foto’s daardoor nooit meer ziet. Ik ben daarom op zoek gegaan (en altijd zoekende) naar mooie producten die passen bij mij, mijn foto’s en mijn klanten. Ik help je met het uitzoeken van je foto’s en het kiezen van producten. Een kunstwerk voor aan de muur, een collage met meerdere foto’s voor aan de muur, een luxe box met afdrukken, een album. Je kunt producten uitzoeken die passen bij jouw en je interieur. Kijk hier voor de mogelijkheden en prijzen.

Tijdens je presentatiebezoek help ik je met het uitzoeken van producten, kun je alle mogelijkheden bekijken en vragen stellen.

 

Ik wil foto’s voor een verkoopadvertentie van een paard

Ik kom graag langs om je te helpen. We kunnen de foto’s aanpassen aan het paard en jouw wensen. Portret, actie. Ik maak foto’s maken die het karakter en zijn/haar sterke punten laten zien.

Kijk hier naar de mogelijkheden.

IMG_6013-groot2.jpg
 

Ik heb een bedrijf. Wat kan je voor me betekenen?

Ik kan voor een bedrijf in de dierenbranche of een wedstrijdruiter foto’s maken voor je social media, je website,blog, je marketing en promotiemateriaal.

We kunnen foto’s creëren van je dier, dieren van het personeel of klanten voor op marketingmateriaal zoals flyers of om als kunstwerk aan de muur te hangen in kantoor of praktijkruimte.

Meer informatie over de mogelijkheden en prijzen voor bedrijven, foto’s voor commercieel gebruik vind je hier

 
Ylurluchtsneeuwjan16.jpg
 

Niet tevreden over het resultaat van je sessie?

Ben je niet tevreden over je foto’s na de sessie dan doen we het over (kosteloos) .

 

Wat voor fototoestel heb je, welke lenzen en accessoires gebruik je?

Ik ben begonnen met een Canon 350D. Nu heb ik een Canon 7D en een Sigma 70 - 200 mm F 2.8, Canon 50 mm F 1.8 en een Canon 10 -22 f 3.5 - 4.5. Mijn camera zit aan een Black Rapid strap over mijn schouder. Ik heb een F stop gear fototas model Loka.

IMG_5526.JPG
 

Meer informatie

Mis je nog informatie laat het me dan weten! info@irisvanvelzen.nl

- Iris -