Hondenspeelgoed - bal

Hierbij een blog over de ballen die ik gebruik voor mijn fotosessies. Voor de mensen die mij vragen waar ze deze kunnen kopen wat meer informatie. Je kunt nooit te veel speelgoed hebben voor je hond.

IJslandse hond Embla op het strand van Vlieland

IJslandse hond Embla op het strand van Vlieland

Tijdens een fotosessie is actie foto’s maken mijn favoriete onderdeel. Sommige honden vinden het geweldig om een bal te apporteren. Voor mijn sessies wil ik geen afgekloven tennisbal gebruiken dat ziet er niet zo mooi uit. Voor mij dus handig om een paar verschillende kleuren en formaten ballen in mijn tas te hebben. Ook wel erg leuk om te verzamelen. Ik heb dan ook nog eisen als ik ga shoppen. Ik wil een bal die veilig is voor de hond en het goed doet op de foto. Hij moet stevig zijn, een goede kleur hebben en niet te zwaar. Dit laatste omdat ik wil dat de bal naar mij en mijn fototoestel gegooid wordt (Jaaa, je mag op mij en mijn fototoestel mikken tijdens je sessie!) een zware bal tegen de hond of tegen mij of de camera is niet zo fijn. Extra handig is als hij blijft drijven voor de wateractie of een piepje heeft dan kan ik hem ook nog gebruiken zodat de hond naar mij kijkt. Met mijn eigen honden test ik de ballen uit voor ik ze gebruik in mijn fotosessies.

Voor honden waarvan de baas liever niet heeft dat ik een bal gebruik doe ik dit natuurlijk niet.

Lina poseert

Lina poseert

Deze blauwe bal gebruik ik vaak en veel honden zijn er fan van. Ik ben erg fan van zijn kleur. Hij blijft drijven en heeft een piepje. Voor de honden waarvoor hij te groot is en voor puppies gebruik ik de kleine mint kleurige versie. Deze ballen zijn van Beeztees en koop ik bij de Welkoop in Vlagtwedde.

IJslandse hond Mist gefocust

IJslandse hond Mist gefocust

Bikkel in actie

Bikkel in actie


De JW HOL-EE ballen zijn erg licht en buigbaar, voor honden makkelijk ademhalen als ze hem in de bek hebben. Naast de kleuren vind ik de structuur er wel gaaf uitzien op de foto.

IJslandse hond Ás in actie

IJslandse hond Ás in actie

Deze koop ik bij Dierenspeciaalzaak Van Hoorn in Vlagtwedde. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren (blauw, groen, rood en paars) en formaten (mini, small, medium,large en jumbo).

Enzo Dwingelerveld

Enzo Dwingelerveld


Net uitgeprobeerd met mijn eigen hond, Ysja, op Texel de Dog Comets bal. Deze zijn te krijgen in felle neon kleurtjes zoals , geel, roze, oranje, zwart. Deze koop ik bij Dierenspeciaalzaak Van Hoorn in Vlagtwedde.

Ysja op het strand van Texel

Ysja op het strand van Texel

Als ik dan toch een tennis bal gebruik dan gebruik ik een Kong bal met piep te krijgen bij Van Hoorn en de Welkoop in Vlagtwedde.

Lex poseert met bal op Texel

Lex poseert met bal op Texel

Winkels:

Dierenwinkel van Hoorn, Wilhelminastraat 16 in Vlagtwedde

Welkoop Veelerveensterweg 1 in Vlagtwedde