Dierenfotografie - Op de foto met je dier

Vreselijk vind ik het. Het liefst verschuil ik me achter mijn camera. Ik ga niet graag zelf op de foto. Er zijn altijd genoeg excuses om het niet te doen, maar achteraf vind ik het toch wel fijn om leuke, goede kwaliteit foto's te hebben van mezelf helemaal met mijn dieren, Henk, familie of vriendinnen. Ik heb de wereld aan foto's op mijn telefoon maar goede kwaliteit foto's zijn toch anders. Ik weet dat de mensen die mij lief vinden het ook leuk vinden om foto's te hebben van mij. 
Als ik terug kijk door mijn fotoalbums vind ik het wel erg fijn om foto's terug te zien van mij met onze hond Famke, mijn ratjes Sam en Moos, met mijn eerste eigen hond, Gáski, op paardrijwedstrijden en cursussen en ga zo maar door.

Irisbeesten.jpg

Ik had geluk dat mijn vader fotograferen erg leuk vond en alle momenten vast legde. Dat ik nu Henk af en toe over kan halen om foto’s te maken. Sommige momenten werd dat maken van de foto’s wat minder gewaardeerd vooral als het wat langer duurde maar nu vind ik het erg leuk om die foto’s terug te kijken.

IrisenkatLizzy_0070-logo.jpg
IrismetIJslandsepaardenBjarmiYlur_9482-logo.jpg

 

Ik ben niet de enige die niet graag op de foto gaat. Van vriendinnen, familie en tijdens een fotosessie hoor ik het ook vaak. Het moment komt niet uit, je vind jezelf niet fotogeniek, te dik of te dun, je hebt niet de goede kleren aan, je haar zit niet goed, ga zo maar door. We zijn streng voor ons zelf en vinden ons op dat moment vaak niet goed genoeg voor een foto. Terwijl ik weet dat je moeder, je partner, je kinderen, vriendinnen en familie het leuk vinden om foto’s te hebben van jou en je dier(en). Het is toch wel fijn dat je als je terug gaat zoeken tussen foto’s dat je dan foto’s vind van jou en je dier die je zelf leuk vind.

Lukt het me tijdens de sessie mijn klant(en) over te halen om op de foto te gaan met hun hond of paard dan zijn dit vaak een van de favoriete foto’s van de sessie.

mensendiercollageIrisvanVelzenDierenfotografie

Daarom wil ik je vragen om voor je sessie toch een leuke outfit aan te trekken die bij je past en waar je je fijn in voelt. Kijk hier voor tips. Dan kan ik tijdens de sessie van je dier ook een paar foto’s maken van jullie samen. Terwijl jullie wandelen, knuffelen, spelen, poseren. Natuurlijk hebben in mijn sessies jouw dier(en) de hoofdrol. Maar voor de sessie ben ik er toch al met mijn fototoestel en zijn we samen ook nog op een mooie locatie daar kunnen we dan maar beter even gebruik van maken! Ben je niet tevreden over de foto’s dan hoeven we er verder niets mee te doen. Maar vind je de gemaakte foto’s leuk dan kun je ze op je favoriete product laten afdrukken en heb je een mooie blijvende herinnering en leuke foto’s om te delen op je social media.

Iris

PS: Onder veel gestelde vragen staan tips voor het kiezen van de juiste kleding voor je sessie of kijk op mijn website of Instagram naar wat voor foto’s je leuk zou vinden van jou en je dier. Laat dit me voor je sessie weten dan kan ik hier rekening mee houden tijdens het fotograferen.