Internationale challenge voor dierenfotografen

De afgelopen 6 maanden deed ik mee aan een fotografie challenge voor dierenfotografen. Van mei tot en met oktober 2022 ging ik voor de Embark Challenge van Unleashed Education op pad met verschillende honden en hun baasjes. Leuk, leerzaam en doodeng om je werk te delen met 150 andere professionele dierenfotografen van over de hele wereld en onze twee top dierenfotografen en instructeurs.

Stoere Cane Corso, Ferro, in de stad voor een muurschildering voor de Colouriffic opdracht

Elke twee weken kregen we een opdracht waar we een foto voor moesten inleveren. Heel erg leuk, maar een aardige klus om voor de deadline, naast mijn vaste sessies, hiervoor op pad te gaan en foto’s te creëren.

IJslandse hond, Mist poseert voor de UpUp

Onze eigen IJslandse hond, Mist, poseert op een boomstam voor de Upup opdracht in het bos bij Sellingen, Westerwolde

hond Ysja in Bourtange met de molen in de achtergrond

Ysja met de molen op de dijk in Bourtange, Westerwolde.

Labrador op het strand van waddeneiland, Ameland

Composition 101 - Labrador op het strand van waddeneiland, Ameland.

Met het hoge niveau van alle fotografen die meededen was ik al blij als ik bij de shortlist selectie zat.

Voor de Frontrunner opdracht kwamen, Oban en Suze, twee Grote Zwitserse Sennenhonden in actie in Yde, Drenthe.

Een paar van mijn ingeleverde foto's, de Composition 101 met Labrador Skipper op het strand van Ameland en de UpUp van IJslandse hond, Mist op een boomstam in de bossen bij Sellingen, zaten bij de shortlist. Met twee foto's kwam ik in de Top 20 terecht en een in de Top 10.

water pret met hond, Kai, Spetterplas Appelscha, Drenthe

Tijdens een sessie met hond, Kai, bij de Spetterplas bij Appelscha, Drenthe maakte ik deze foto voor de Splash opdracht.

Afgelopen donderdag nacht, 27 oktober 2022, was de Awards Ceremony van deze challenge, de Embark Challenge.

honden spelen met de bal Ter Wupping, Westerwolde, Groningen.

Onze eigen honden, IJslandse hond Mist en kruising Ysja, in actie voor de Party Time opdracht bij Ter Wupping in de Regio Westerwolde, Groningen.

Mijn gehele portfolio met ingeleverde foto's werd genoemd als een van de 'highly commended' portfolio's. Dat betekent dat mijn portfolio tussen de shortlist zat van portfolio’s waar ze de winnaars uit gekozen hebben. Wauw! Een hele eer om hierbij te horen in dit deelnemersveld.

Certificaat Embark Challenge Unleashed education highly commended

Ik wil iedereen die mij geholpen heeft met deze opdrachten heel erg bedanken. Zo leuk dat jullie mij met mij op pad wilden hiervoor!

earcher  hond Ysja

Omdat ik graag wil blijven leren en groeien als dierenfotograaf ga ik volgend jaar in april verder met de volgende stap van deze opleiding een nieuwe serie opdrachten, de Emerge Challenge. Ik zal dan tussen april tot en met september 2023 weer op pad gaan voor 12 nieuwe opdrachten.

Portret Teckel, Morris, bossen Ermelo

Voor een van de opdrachten gebruikte ik deze foto van de sessie met teckel Morris en zijn vrienden in het bos bij Ermelo.

Bedankt Anne, Marieke, Bjorn, Rianne, Marthijn, Esther, Marije, Patrick, Kirsten, Henk, Melissa 🙏😊

Nova Scotia Duck tolling retriever Skylla bij Ter Wupping

De Kleine Nova Scottia Duck Tolling Retriever, Skylla, van Roesplace poseerde voor mij bij Ter Wupping, Westerwolde, Groningen.

Thanks to all the other participants, petphotographers in this Embark Challenge course for your insparation and help. Charlotte Reeves and Craig Turner - Bullock from Unleashed Education Thank you for inspiring me to be better and go out and take action, your feedback and education. You guys are amazing!

waterpret met hond Fonz Yde

Voor de Splash opdracht kwam ook hond, Fonz, in actie in het water bij Yde, Drenthe. Helaas moest ik een keuze maken tussen twee verschillende foto’s.

 

Achter de schermen bij de fotosessies voor deze opdrachten